Bygga ett garage till crossen

Om man har en cross kan det vara skönt att ha ett garage. Oavsett om man kör på bana för att tävla eller om man bara kör för att det är roligt, kan ett garage vara bra att ha. Kanske behöver man reparera något på crossen, eller så behöver man bara förvara den någonstans. En cross mår för det mesta inte speciellt bra av att stå ute i regn och snö. Kyla är ingen fara, men det kan trots allt vara bra med ett tak. Hur går man tillväga om man ska bygga ett garage?

Planera bygget

Det allra första man bör göra är att planera garagebygget. Det är till exempel klokt att fundera över hur stort garaget ska vara, om det ska finnas förvaring, låsmöjligheter med mera. Det är inte fel att rita upp sitt tänkta garage på papper, eller kanske till och med forma garaget i ett program på datorn. På så sätt kan man få en tydligare bild av hur garaget kommer att se ut.

Vad behövs för att bygga ett garage?

När man ska bygga ett garage behövs en hel del virke och andra tillbehör. Det kan vara klokt att räkna på hur mycket material som behövs. Att beställa eller köpa alltför mycket är rejält onödigt och gör bygget dyrare än det behöver bli. Om man inte behöver ett isolerat garage kan man klara sig med reglar, brädor och någon form av skivor att sätta upp på väggarnas insida. Cement eller liknande att skapa ett bra och stabilt golv av kan också behövas.

Dessutom bör man tänka på om man ska bygga några bänkar eller skåp med förvaringsmöjligheter i garaget.

Vad bör finnas i garaget?

I garaget bör man ha de verktyg som finns för att man ska kunna meka med sin cross. Det kan också vara bra att ha lite olika vätskor som olja med mera så att man lätt kan fylla på om det skulle behövas. Vilka verktyg som behövs varierar, men generellt sett kan man säga att det krävs en hel del skruvmejslar, fasta nyckar, hylsnycklar med mera för att man ska kunna reparera och serva vid behov. Oavsett hur mycket eller lite verktyg och annat man har i garaget är det av största vikt att man håller ordning så att man lätt kan hitta det man behöver.

Brandsäkerhet

I ett garage finns det en hel del brandfarliga ämnen och dessutom kan det lätt bildas gnistor när man slipar, sågar eller annat. Bara en så enkel sak som att slå loss något med en hammare kan skapa en gnista som antänder något. Därför rekommenderar räddningstjänsten att man ser till att hålla brandfarliga saker borta från arbetsplatsen. Det bör dessutom finnas släckningsutrustning till hands.