Transportera din cross säkert

När du kör cross behöver du kunna transportera den. Det är viktigt att du kan göra det på ett säkert sätt, oavsett om du ska åka en lång eller en kort sträcka. Det är vanligt att transportera en cross på en släpvagn eller i en hästtransport. Men för att kunna göra det krävs en bra bil. Det finns många BMW modeller och priser som är lämpliga. Kolla in en bra återförsäljare av BMW modeller och hitta bra priser på bilen. Det är viktigt när du väljer en bil att den klarar av att dra den tilltänkta släpvagnen. Olika BMW modeller och priser kan skilja sig beroende på vad du tittar på. Hitta en bil som du gillar men som också är funktionell.

Använd kvalitativa spännband

När du har hittat en bra dragbil och ska iväg med din cross för att köra den är det viktigt att du använder rätt utrustning för att undvika att skada dig, crossen eller dina medtrafikanter. Det är viktigt att alltid använda dig av fräscha spännband av bra kvalité när du ska transportera crossen. Det är vanligt att använda 2-4 riktigt kraftiga spännband till en cross, och om du ska transportera flera behövs fler spännband för att få hela ekipaget stadigt. Tänk på att inte använda crossens stöd när du har den på en släpvagn eftersom det finns risk att det går sönder eller böjs under transporten. Det kan även vara bra att använda hjullåsning och lastskydd som ett komplement till spännbanden för att undvika att få skador på spännbanden. Om du har möjlighet kan ett släp med kåpa vara att föredra. Då kommer inte crossen att bli lika smutsig och ta stryk av olika saker som flyger upp från vägen.

Praktiskt med en ramp

När du ska lasta på och av crossen kan det vara en fördel att använda en ramp av något slag. Det finns lastramper i olika storlekar, varav en del modeller är vikbara. En vikbar ramp kan enkelt fällas ihop och sedan läggas på släpvagnen. Säkerheten är otroligt viktig när det kommer till att lasta en cross och om du inte riktigt vet hur du ska gå tillväga för att hela ekipaget ska vara säkert kan du fråga någon som vet om tips och råd. Det finns många bra tillbehör när det kommer till transport hos olika återförsäljare av crossprodukter. Vad just du behöver beror i mångt och mycket på hur du väljer att transportera din cross.