Crosskläder – för både tävling och träning

Att köra cross har blivit omåttligt populärt igen. Det börjar växa som sport för unga igen. Vad behöver man då för att börja köra cross och kanske eventuellt börja tävla? Såklart i första hand det du behöver som blir den största kostnaden är själva crossen. Det underlättar om man är lite händig med denna så att man kan utföra lite service och reparationer själv så att man inte behöver lämna in de så fort något behöver göras för då kan det bli en riktigt kostsam historia. I klädväg är det viktigaste skydden. Just kläderna över skydden är inte den kostsamma biten och finns dessutom i väldigt varierande prisklasser. Det som brukar vara populärt är att matcha sina kläder med färger och märke på crossen.

Skydden det viktigaste

Du behöver rygg-, bröst-, armbågs- och knäskydd. Många vuxna köper halsskydd till sina barn också som sitter mellan hjälmen och jackan eller tröjan som minimerar risken för nackskador. De kläder man sedan behöver är ett par rejäla crossbyxor som tål att ramla utan att gå sönder och rispas upp direkt. Dessa byxor kan användas nästan året runt om man anpassar de kläder man har under. Ett rejält och bra underställ behöver du under både sommar som vinter då det sommartid transporterar bort fukt från kroppen och på vintern värmer det samtidigt som det transporterar bort svetten från kroppen som annars kan göra kläderna blöta vilket leder till att de i kylan blir kalla och du riskerar att bli sjuk. på Svenska motorcykel- och snöskoterförbundets hemsida kan du läsa om de regler och sånt som gäller för sporten. Där kan du hitta tävlingskalender och annat matnyttigt.

En dyr sport

Cross och tävlande kan helt klart bli en påfrestning på ekonomin. Men det behöver inte dra iväg mer än nödvändigt. Man kan alltid anpassa nivån så att det passar ens ekonomi. Det största man kan göra är givetvis inköpet av cross där man kan göra mycket. Man behöver definitivt inte köpa en ny cross utan begagnatmarknaden är bra för just crossar. Oftast är de välbehållna och väl omhändertagna då de som har crossar är intresserade av det hela och väldigt kunniga på området. Den övriga utrustningen är inte så kostsam och oftast kan skydd och kläder nyttjas länge. Den stora kostnaden under tiden är reparationer och bensin. om du behöver låna pengar finns det alltid möjlighet till snabba korta lån för att lösa såna situationer. Är det för en kort tid behöver det inte bli en så stor påfrestning på ekonomin.