Håkan Carlqvist – legendar inom motocross

Håkan Carlqvist kallades ”Carla” under sin karriär som motocrossförare, en karriär som bland annat resulterade i två VM-guld, år 1979 och år 1983. För sina insatser tilldelades han Svenska Dagbladets bragdmedalj år 1983.

Carlqvist föddes i Järfälla år 1954. Innan han gav sig in på motocrossen hade Carlqvist en brokig karriär bakom sig. Han började arbeta som typograf när han var 15 år gammal, och gick därefter vidare till att bli lastmaskinist, varefter han jobbade en period som glasmästare. Han var verksam inom motocrossen från år 1977 – och bara två år senare tog han ett VM-guld. Han deltog i sitt sista VM år 1989, men fortsatte vara verksam inom motocrossen fram till 1997.

”Carla” gick bort den 6 juli år 2017, och blev 63 år gammal.

Om du själv drömmer om att bli nästa Håkan Carlqvist, är det första steget att se till att ta väl hand om din motocross mellan tävlingarna och träningarna, för att den ska vara i gott skick. Om du skulle behöva ordna ett varmgarage åt din motocross hittar du allt du behöver för att bygga ett hos Byggmax. Du bör dock först kika in hos Black Friday och Byggmax-rabatten som de har, så att du kan köpa ditt byggmaterial och dina verktyg till så bra pris som möjligt.