Uppsala motorcykelklubb

Motorcykelsport är väldigt populärt i Sverige och det finns många som tävlar inom sporten. En av de mest framgångsrika motorcykelklubbarna är Uppsala motorcykelklubb. De är den motorcykelklubb i Sverige som än idag är den mest segerrika. Själva storhetstiden för klubben var mellan 1950- och 60-talet då det fanns en gyllene generation med förare. En av dem var föraren Torsten Hallman som tog sitt första VM-guld år 1962. Totalt tog han fyra individuella VM-guld samt fem lag-VM-guld i just motorcross. När man tävlar i lag är det flera motorförare som tävlar samtidigt och de andra var: Lennart Dahlén, Sivert Eriksson, Roine Lööf, Hans Hallman, Bosse Ekeberg. De tillsammans gjorde att Sverige fick sig en plats på kartan inom motorsport och sen dess har intresset för sporten ökat i landet.

Dominerande på motorcykelcross

När UMCK fyllde 70 år blev det en stor jubileumsfest på motorcykelklubben och de legendariska spelarna återförenades. Vid en tillbakablick på när förarna var aktiva kunde man se på Svensktoppen att 6 stycken av 10 var just ifrån Uppsala motorcykelklubb. Även när Sverige tog hem Nordiska mästerskapet var också 3 stycken av 4 förare ifrån motorcykelklubben. Ett väldigt bra resultat om man får säga så. Det är ingen tvekan att Uppsala motorcykelklubb på den tiden var dominerande inom sporten. Något som de också var först med var att arrangera motorcykeltävlingar i Sverige. Året var 1948 och man hade anordnat en tävling som tog plats på en naturskön bana i Hågadalen. Senare år 1954 bestämde man sig för att investera i egna banor och då byggde man en i Jumkil som stod klar år 1979. Efter det bygget valde man att starta ett lag som skulle representera klubben i motorcykelcross.

Uppsala motorcykelklubb idag

Tar man sig en titt på motorcykelklubben idag har den precis som förarna trappat ner på tävlandet. Idag är det en mer lugnare vardag för förarna på Uppsala motorcykelklubb med undantag från en. Det är barnbarnet till Lennart Dahlén, Alexander Dahlén som tävlar på SM-nivå inom motorcykelcross. Medlemmarna finns men det är mer på hobby nivå resterande medlemmar väljer att spendera tiden på klubben. Bland annat gör man en del dagsutflykter och liknande för att motorcyklarna inte skall stå helt stilla. Kanske är inte en motorcykelklubb den mest ideala platsen när det är dags att leta och stadga sig med partner. Då kan en dejtingsida för singlar vara bra att signa upp sig på. Vem vet kanske man hittar en partner som också gillar fart och fläkt samt att åka motorcykel.