Tips för motocrossförare

För en motocrossförare finns det några bra tips att ta till sig för att underlätta sin körning. På sikt gör detta att man kommer bli en ännu bättre förare och kanske rent av vinner tävlingen och blir ostoppbar.

Rutiner

Det gäller att se till att skaffa sig rutiner och det innebär att man behöver planera. Att planera gör det lättare att prestera. Man behöver utgå från sina egna förutsättningar och sedan planera träningen utifrån dessa och samtidigt se till att den blir individanpassad. För det är ju så att alla har olika förutsättningar och det är viktigt för planeringen av träningen.

Sedan gäller det att se till att följa planeringen och göra det till en rutin. Rutinerna kommer styra förarens liv, som i sin tur gör att motocrossföraren kommer blir konkurrenskraftig. Genom att ha goda och bra rutiner skapas bra förutsättningar!

Målsättning

Målsättningen är viktig och det är den som styr träningen. Efter att ha tagit sig en funderare på vad man tränar, gör att man kommer gå lång och på så vis få en förståelse för att göra det jobb som krävs för att bli bättre. Föraren behöver skriva ner sina mål, stora som små, för att ha sin målsättning klar och gör att drivkraften finns där för att sträva efter att bli bättre.

Dessutom är det viktigt att sätta en tidsgräns när målet ska vara uppnått, vilket gör att föraren ska kunna känna driven till att bli bättre. När det är dags att skriva ner sin målsättning kan man använda sig av verktyget – S.M.A.R.T, som innebär att målsättningarna ska vara Specifika, Mätbara, Anpassade, Realistiska och Tidsbestämda. Så tänk smart, som gör att man kan se sina mål tydligt.

Körning

Inför varje körning är det viktigt att se till att köra med kvalitet. Därför bör man innan sin träning ha bestämt vad och hur den ska utföras. Därutöver är det viktigt att ha en körning som innehåller olika saker, vilket gör att förarens bredd och erfarenheter ökar.

Det kan vara att köra kurvor eller distanser på olika sätt. Därför bör man skriva ner och planera sin träning för den kommande månad, exempelvis distanser, speed, starter och kurvor. Detta gör att man har överblick över träningen och gör att det går att se vilka resultat körningen ger.

Veta mer

Vill man veta mer och få tips om träning, kost med mera, går det att hitta mycket information på nätet. Man använder sig av sökmotor och gör precis som om man ville veta mer om Ellos rabattkod eller annat kul som finns online. Alla tips kan vara bra att prova på, för att se om sina träning- och tävlingsresultat kommer att bli bättre. Vem vet det kanske kommer att leda till att man står överst på prispallen en dag!